Centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE) børn

TBE / TicoVac 0,25 ml. – vaccine

TBE / TricoVac vaccinen anvendes for at forhindre sygdom forårsaget af skovbåren (TBE) virus – Vaccinen virker ved at påvirke din krop til at lave sin egen beskyttelse (antistof) mod viruset.

Flåtlarven suger blod hos rovdyr som mus, rådyr og evt. katte og bliver her smittet med fx bakterien Borrelia. Skovflåten lever fugtige og skyggefulde steder i skovbunden eller i højt græs. Den griber herefter fat i mennesker og dyr, når de går forbi. Skovflåten vil typisk vandre til et varmt, fugtigt og mørkt sted på din krop. men den kan sidde overalt, også i hovedbunden.
Der er typisk skovflåter, hvor der er mange rådyr. Hvis du har rådyr i haven, er der stor sandsynlighed for, at du også har skovflåter i haven.

Tidspunkter af året: Skovflåten er aktiv fra maj til oktober, men højsæson for skovflåtbid er juni til september.

Vaccinationsforløb: 2 doser med 1-3 måneders interval (evt. kun 14 dages interval, hvis hurtig beskyttelse er nødvendig), 3. dosis efter 5-12 måneder – Herefter er man beskyttet i 3 år, – Efterfølgende vaccination kan gives hvert 5. år.
– Vaccinen indeholder inaktiveret virus.

Risikogruppe: Ved ophold og leg samt børn (børnehaver) der ofte kommer i naturen. Rejser til områder i det østlige Europa fra Rusland til Østrig, og i Norden, Sverige, Finland, Danmark f.eks. Bornholm.

Vaccinen bør ikke gives om: Allergi over for indholdsstofferne, tidligere alvorlig allergisk reaktion over for æg- og hønseproteiner, neomycin, genramicin eller andre aminoglykosider samt latex.