Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/dfv.dk/firmavaccination.dk/wp/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Meningitis vaccine - Firmavaccination

Meningitis vaccine

Meningitis vaccination / Meningokok vaccinen – 0,5 ml.

Hvad er meningitis?

  • Meningitis er en betændelse i hjernehinderne. Alle kan få meningitis, som kan komme i løbet af meget kort tid – det vil sige timer. De væsentligste symptomer er nakkestivhed og feber. Meningitis kan skyldes bakterier eller virus.
    Den bakterielle meningitis – specielt med bakterien meningokok – er en farlig sygdom, som kræver omgående behandling med antibiotika direkte i blodårerne. På trods af den bedste behandling er der stadig 5-15 procent, der dør af sygdommen eller får mén. Meningitis, som skyldes virus – viral/serøs meningitis – er derimod sjældent farlig og går over af sig selv.

Hvad er faresignalerne?

  • Nakkestivhed er ofte det vigtigste symptom. Det gør ondt, når man prøver at bøje nakken.
  • Ofte høj feberen, omkring 39-40 grader.
  • Påvirket almentilstand er et alvorligt tegn og bør føre til omgående indlæggelse.
  • Småblødningeri huden på størrelse med knappenålshoveder – såkaldte petekkier – er tegn på, at bakterier har spredt sig til blodet (sepsis) og er et meget alvorligt tegn, som betyder, at patienten skal behandles hurtigst muligt med antibiotika direkte i blodårerne. Petekkier kan kendes fra andre udslæt ved, at de bliver ved med at kunne ses, efter at man har trykket på dem med en finger eller en gennemsigtig spatel.
  • Hovedpine, kvalmeogopkastninger.
  • Sløret bevidsthed ses ofte.
  • Kan også give en akut tilstand af mellemørebetændelse, lungebetændelse og bihulebetændelse. Af mere alvorlig karakter kan pneumokokinfektion også forårsage blodforgiftning.

Har en person – barn eller voksen – høj feber, nakkestivhed og påvirket almentilstand, bør man strakls ringe til 112. – tag ikke til lægen eller hospitalet, da denne sygdom er meget smitsom.


Vaccinationsforløb:
 I et korrekt forløb gives 1 vaccination til personer over 2 år.
– Beskyttelse – 4-5 år.

Almen bivirkning ved vaccination:

Feber, Kulderystelser, Nedsat appetit, Reaktioner på indstiksstedet, Træthed, Ledsmerter, Muskelsmerter, Døsighed, Hovedpine, Irritabilitet, Søvnighed, Hududslæt og Rødme..

Vaccinen vi benytter indeholder: A, C, Y og W135.