Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/dfv.dk/firmavaccination.dk/wp/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE) - Firmavaccination

Centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE)

TBE / TicoVac 0,5 ml. – vaccine – fra 16 år

TBE / TricoVac vaccinen anvendes for at forhindre sygdom forårsaget af skovbåren (TBE) virus – Vaccinen virker ved at påvirke din krop til at lave sin egen beskyttelse (antistof) mod viruset.

Skovflåten har 4 stadier; æg, larve, nymfe og voksen. Skovflåten er ikke en tæge, men en spindler i familie med edderkoppen og har som edderkopper 4 par ben. Det er en blodmide, som med sin sugesnabel suger blod fra både dyr og mennesker. En skovflåt kan smitte dig med bakterier og virus.
Skovflåten lever fugtige og skyggefulde steder i skovbunden eller i højt græs. Den griber herefter fat i mennesker og dyr, når de går forbi. Skovflåten vil typisk vandre til et varmt, fugtigt og mørkt sted på din krop. men den kan sidde overalt, også i hovedbunden.
Der er typisk skovflåter, hvor der er mange rådyr. Hvis du har rådyr i haven, er der stor sandsynlighed for, at du også har skovflåter i haven. Skovflåten er aktiv fra maj til oktober, men højsæson for skovflåtbid er juni til september.

Vaccinationsforløb: 2 doser med 1-3 måneders interval (evt. kun 14 dages interval, hvis hurtig beskyttelse er nødvendig), 3. dosis efter 5-12 måneder – Herefter er man beskyttet i 3 år, – Efterfølgende vaccination gives hvert 5. år. “dog efter man er fyldt 60 år, bør vaccinationen gives hver 3. år”.
– Vaccinen indeholder inaktiveret virus.

Risikogruppe: Skovfolk, jægere, naturelskere, sports-folk der udøver deres sport i naturen der foregår i det høje græs. Rejser til områder i det østlige Europa fra Rusland til Østrig, og i Norden, Sverige, Finland, Danmark inkl. Bornholm som var de første i Danmark der fik flåten.

Vaccinen bør ikke gives om: Allergi over for indholdsstofferne, tidligere alvorlig allergisk reaktion over for æg- og hønseproteiner, neomycin, genramicin eller andre aminoglykosider samt latex.

Gravide og ammende: Begrænset erfaring / mangler information.